Noorzorg

Telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag 8:00/18:00

AANMELDEN

AANMELDEN

Via dit formulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor wijkverpleging of begeleiding bij NoorZorg. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om samen met u te bespreken of en wat wij voor u kunnen betekenen.

Aanmelden voor zorg

Uw gegevens

De heer/Mevrouw

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Dit bericht stuur ik namens

Toelichting / aanvullende opmerkingen, korte omschrijving zorgvraag of aandoening indien mogelijk.

Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken via ons telefoonnummer
maandag t/m vrijdag 08:00-18:00.

Mailen kan naar ons algemeen mailadres.

Spoed? Snel een reactie nodig? Stuur dan een app.

PGB:

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Thuiszorg

Het Persoonsgebonden Budget, kortweg PGB, is een essentieel instrument binnen de Nederlandse gezondheidszorg dat individuen de mogelijkheid biedt om zelf hun zorg en ondersteuning te regelen en financieren. Dit stelt mensen in staat om meer regie te voeren over hun eigen zorgproces en te kiezen voor zorgverleners die het beste aansluiten bij hun behoeften en wensen. Voor mensen die thuiszorg nodig hebben, kan het PGB een waardevolle optie zijn om de zorg op maat te ontvangen die zij nodig hebben.

Hoe Werkt het PGB in de Thuiszorg?

Het PGB in de thuiszorg stelt cliënten in staat om zelf zorgverleners in te schakelen en te betalen met het budget dat aan hen is toegekend. Dit biedt een ongekende flexibiliteit in de keuze van zorgverleners en het bepalen van de zorgmomenten. Cliënten dienen echter wel te voldoen aan bepaalde criteria en voorwaarden om in aanmerking te komen voor een PGB. Een zorgplan en een begroting dienen te worden opgesteld om de zorgbehoefte en de financiële middelen in kaart te brengen.

Het CAK Eigen Bijdrage in de Thuiszorg

Bij het gebruik van een PGB voor thuiszorg, is het belangrijk om te begrijpen dat er een eigen bijdrage verschuldigd kan zijn aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Deze eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen en vermogen van de budgethouder en zijn of haar partner. Het CAK berekent de hoogte van deze eigen bijdrage en int deze maandelijks. Het is van groot belang om de eigen bijdrage tijdig en correct te voldoen om problemen te voorkomen.

Voor vragen over de eigen bijdrage kijkt u op de website van het CAK. https://www.hetcak.nl/
Neem contact met ons op voor meer informatie over het PGB. En hoe wij u kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van hoogwaardige thuiszorg op maat. Uw welzijn is onze prioriteit, en we staan voor u klaar om u te begeleiden op uw zorgpad.