Noorzorg

Telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag 8:00/18:00

ZORGAANBOD

ZORGAANBOD

Persoonlijke Verzorging:

Persoonlijke verzorging bij NoorZorg omvat een breed scala aan diensten die worden verleend aan mensen die thuis wonen en om verschillende redenen extra ondersteuning nodig hebben. Deze zorgdiensten zijn gericht op het helpen bij dagelijkse activiteiten die vaak vanzelfsprekend lijken, maar voor sommige mensen een uitdaging kunnen vormen vanwege ziekte, ouderdom, of een beperking. Enkele veelvoorkomende aspecten van persoonlijke verzorging in de thuiszorg zijn:

1. Hulp bij persoonlijke hygiëne: Dit omvat het helpen bij het baden, douchen, aankleden, en zorgen voor mondhygiëne. Het zorgt ervoor dat cliënten zich fris en comfortabel voelen.
2. Assistentie bij mobiliteit: Voor clienten met beperkte mobiliteit kan hulp bij het verplaatsen, in en uit bed stappen, en het gebruik van hulpmiddelen zoals rolstoelen cruciaal zijn om hun onafhankelijkheid te behouden.
3. Toiletbezoeken: Cliënten kunnen hulp nodig hebben bij toiletbezoeken, het gebruik van het toilet, en het schoonhouden na het toiletgebruik.
4. Medicatiebeheer: NoorZorg helpt bij het herinneren aan medicatie-inname, het klaarmaken van medicijnen, en het bijhouden van een medicatieschema.
5. Maaltijdondersteuning: Dit omvat het bereiden van maaltijden, hulp bij eten, en het stimuleren van een gezond dieet.

Verpleging: Heeft u hulp nodig bij injecties, katheter verwisselen of wondzorg? Ook voor deze medische specialistische taken kunt u bij ons terecht. 

Begeleiding individueel: Ouder worden is een natuurlijk onderdeel van het leven, en veel ouderen geven er de voorkeur aan om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Thuis blijven biedt comfort, herkenning en een gevoel van onafhankelijkheid dat moeilijk elders te vinden is. Gelukkig is er een groeiend aanbod van begeleiding thuis voor ouderen die de zorg en ondersteuning biedt die ze nodig hebben, zonder dat ze hun geliefde huis hoeven te verlaten.

Wat is Begeleiding Thuis?

Begeleiding thuis voor ouderen is een op maat gemaakte vorm van zorg en ondersteuning die specifiek is ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van ouderen die in hun eigen huis willen blijven wonen. Het hoofddoel is om ouderen te helpen een hoogwaardige levenskwaliteit te behouden en zo onafhankelijk mogelijk te blijven.

Voordelen van Begeleiding Thuis voor Ouderen

  1. Behoud van Onafhankelijkheid: NoorZorg biedt ouderen de kans om zelfstandig te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving, zonder de noodzaak van een verhuizing naar een zorginstelling.
  2. Familiebetrokkenheid: Familieleden kunnen gemakkelijk betrokken blijven bij de zorg en kunnen gerust zijn dat hun dierbaren goed worden verzorgd.

Begeleiding thuis omvat een breed scala aan diensten, waaronder:

  • Emotionele Ondersteuning: Sociale interactie, gezelschap, en gesprekken om eenzaamheid te verminderen.
  • Geheugenondersteuning: Hulp voor ouderen met geheugenproblemen, zoals dementie.
  • Huishoudelijke hulp: Schoonmaken, koken, boodschappen doen en andere huishoudelijke taken.